0

Pikantní sójové maso

recept

Ingredience:
1 balíček sójového masa
1 cibule
1 pórek
350 g rajčatového pyré nebo loupaná sterilovaná rajčata
3 lžíce sterilované papriky, mohou být i fazole
2 lžíce oleje (nejlépe olivového)
3 lžíce sójové omáčky Tamari
1 lžíce třtinového cukru
sůl Himalájská
kečup
česnek dle chuti 1-2 stroužky
chilli (pro děti vynecháme)

Postup:
Sójové maso připravíme podle návodu uvedeného na obalu. Až je hotové, slijeme ho a vymačkáme z něj přebytečnou vodu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme sójové maso a smažíme asi pět minut. Poté přidáme pórek a opět chvilku smažíme. Vše ochutíme sójovou omáčkou. K masu přidáme rajčatové pyré, povaříme dalších pět minut. Dochutíme sterilovanými paprikami. Spolu s kapií přidáme i tři lžičky nálevu.
Pikantní sójové maso dochutíme cukrem, kečupem, chilli a nakonec přidáme prolisovaný česnek. Pikantní sójové nudličky podáváme nejlépe s celozrnnou rýží.

Každé úterý nabízíme čerstvé grahamové bagety plněné: tempehem nebo lotosovým kořenem nebo sušenými rajčaty a nízkotučným sýrem. Na každé bagetě je spočítána kalorická hodnota! Přijďte ochutnat.
Suroviny můžete zakoupit
v obchodě Jasmínek na adrese:
Šultysova ulice,
Kutná Hora
(pěší zóna u Morového sloupu)

Leave a reply