Připravte klasické palačinky z celozrnné mouky (nebo špaldové) – na 1 hrnek mouky 1 celé vajíčko, 2 hrnky mléka (jako náhrada může být i sojové) a usmažte na sušší pánvi. Plňte cizrnovou pomazánkou (hummus) – rozmixovaná slitá cizrna, tahini – sezamová pasta, sůl, citrónová šťáva, lisovaný česnek. Zdobit můžete zelenou petrželkou, červenou paprikou nebo čerstvým koriandrem.
Sametová omáčka
z topinambur a špenátu
50 g kešu
4 kusy hlíz topinambur
100 g špenátu
trochu vody
dle chuti: himalájské růžové soli, olivového oleje, muškátového oříšku, červeného pepře
Kešu namočte přes noc, druhý den propláchněte. Očistěte, oloupejte a nakrájejte topinambury, špenát důkladně omyjte. Vše vložte do mixéru, přidejte vodu, sůl, pepř a muškátový oříšek. Mixujte na nejvyšší stupeň, dokud nebude směs hladká. Dotáhněte trochou olivového oleje a mletým pepřem.
Datle plněné mandlemi
a máčené v hořké čokoládě
Datle zbavte pecek, místo nich vložte mandli bez slupky a namáčejte v hořké čokoládě.
Suroviny můžete zakoupit
v obchodě Jasmínek na adrese:
Šultysova ulice,
Kutná Hora
(pěší zóna u Morového sloupu)
Leave a reply
You must be logged in to post a comment.