Ingredience
1 hrnek fazolí
(adzuki,černá ledvina)
5 hrnků vody
1 cibule
bobkový list
větvička rozmarýnu nebo saturejka
celer
1 nakrájená mrkev
0,5 hrnku nakrájené zelené petržele
½ lžíce sójové omáčky Shou, Tamari nebo misa
Postup
Předem namočené (1 den) fazole slijeme, přidáme vodu, bobkový list, rozmarýn (saturejku), cibuli a kousek másla a vaříme asi 50 minut. Potom přidáme mrkev, celer, sůl, sójovou omáčku, popř. vodu, a vaříme ještě 20 minut. Můžeme rozmixovat. Zdobíme petrželí či majoránkou.
Pro větší radost z díla pár moudrostí našich předků:
Slanou chuť poskytne maso, které obsahuje sůl, a celer, máslo (tuk) při vaření omezuje únik jemných energií ze zeleniny při vaření. Rozmarýn či saturejka jsou protiváhou luštěnin pro lepší trávení.
Suroviny můžete zakoupit
v obchodě Jasmínek na adrese:
Šultysova ulice,
Kutná Hora
(pěší zóna u Morového sloupu)
Leave a reply
You must be logged in to post a comment.