Ingredience:
hrnek černé rýže namočené několik hodin
hrnek černé fazole či jiné luštěniny
2 lžíce ghí nebo olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
2 rajčata
1 lžíce nasekané petrželky
1 lžička římského kmínu
koření masala
sůl, černý pepř
saturejka
Fazole necháme je přes noc namočené. Vodu slijeme. Přidáme čerstvou vodu, saturejku. Vaříme asi jednu hodinu a průběžně sbíráme z povrchu pěnu. Skoro měkké fazole scedíme .
V kastrůlku si rozehřejeme ghí či olej a přidáme kmín a cibulku. Krátce osmahneme a pak přidáme rýži, lehce osmahneme. Zalijeme vodou ,přidáme koření a dusíme pod pokličkou asi třicet minut. Přidáme fazole, krátce povaříme a necháme dojít.
Černou rýži je možno podávat v tortille potřené chilli omáčkou a se salátem.
Nabízíme nově na objednání Polabské zeleninové bedýnky.
Čerstvá česká zelenina a ovoce od pěstitelů každý týden.
Suroviny můžete zakoupit v obchodě Jasmínek na adrese:
Šultysova ulice,
Kutná Hora
(pěší zóna u Morového sloupu)
Leave a reply
You must be logged in to post a comment.